Kontrol planı sistematiğinin anlaşılması
Eğitim içerik ve detayları için tıklayınız
İyi bir proje yönetimi için ürün parçası onay prosesi şartlarını anlamak.
İyi bir proje yönetimi için, yapılabilirlik aşamasından proje planlama süreci dahil olmak üzere etkin bir proje yönetimi uygulaması yapabilmek.
IATF 16949 standardı çerçevesinde katılımcılar tarafından standartın beklentilerinin anlaşılması ve müşteri özel istekleri ile standart arasında bağın kurulması.
Tasarım girdilerinin DFMEA süreci içerisinde etkin şekilde anlaşılmasını sağlamak. Ürün güvenlik şartlarını değerlendirmek ve yeni yayınlanan VDA AIAG tasarım fmea çerçevesinde DFMEA uygulayabilmek. Özel karakteristik yönetimi anlamak ve müşteri özel isteklerinin etkin şekilde değerlendirilmesini sağlamak.
Proses girdilerinin PFMEA süreci içerisinde etkin şekilde anlaşılmasını sağlamak. Ürün güvenlik şartlarını değerlendirmek ve yeni yayınlanan VDA AIAG Proses Fmea çerçevesinde etkin uygulama yapabilmek. Özel karakteristik yönetimi anlamak ve müşteri özel isteklerinin etkin şekilde değerlendirilmesini sağlamak.
Müşteri özel istekleri ve FIEV Reverse FMEA Guide çerçevesinde etkin bir Reverse FMEA uygulaması yapabilmek.
Dağılım, yayılım, proses yeterliliği, proses kararlılığı, aşırı ayar gibi kavramların anlaşılması ve Cp, Cpk, Pp, Ppk ilişkini anlamak. İstatistiksel tekniklere hakim olmak.
İyi bir proje yönetimi için, yapılabilirlik aşamasından proje planlama süreci dahil olmak üzere etkin bir proje yönetimi uygulaması yapabilmek ve ürün dosyası gerekliliklerinin anlaşılmasını sağlayarak müşteri özel isteklerinin etkin şekilde değerlendirmesini sağlamak.
AIAG MSA referans kitapçığı çerçevesinde MSA uygulamalarının sağlıklı şekilde yapılmasını sağlamak
Kavram tasarımı aşamasından itibaren üründen beklenen özelliklerin normalize edilerek makine tasarımı aşamasında blok diagramların oluşturulması ve diagramlara göre makine fonksiyonel özelliklerinin belirlenerek Makine FMEA metodolojisinin uygulanması.
İşletmelerin içerisinde ürünün kontrol edilmesine yönelik sistematik faaliyetlerin belirlenme metodlarının katılıcılara kazandırılması.
Ürün devreye alma sürecinden itibaren ürünün satışı ve sahaya sunulmasına kadar olan tüm süreçlerde ürün ömür döngüsünün analiz edilmesi ve adım adım tüm süreçlerde yapılması gerekenlerin anlaşılmasıdır.